Eldningsoljor från Teboil

Vi säljer Teboils eldningsoljor för hushållsbruk i både sommar- och vinterkvalitet.

Teboil Eldningsolja är en svavelfri lätt brännolja som lämpar sig för både maskiner och uppvärmning. Oljans tillsatser skyddar effektivt pannan mot korrosion.

Teboil Activ Eldningsolja är en högklassig lätt brännolja som lämpar sig särskilt för uppvärmning. Tack vare sin förbränningskatalysator brinner oljan bättre och producerar därmed mer värme. Samtidigt bildas det mindre sot, vilket underlättar underhållet av pannan. Denna eldningsolja ger också din panna ett bra korrosionsskydd.

Vad är skillnaden mellan sommar- och vinterkvalitet?

Båda de eldningsoljor vi säljer finns i sommar- och vinterkvalitet. Så här skiljer sig kvaliteterna åt:

Sommarkvaliteten är ett något billigare alternativ. Om din oljepanna står inomhus i ett varmt rum kan du använda sommarkvaliteten året runt. Också för pannor under jorden är sommarkvaliteten i allmänhet ett lämpligt alternativ oavsett årstid. För sommarolja som levereras under maj-augusti är den lägsta lagringstemperaturen 0⁰C, och för olja som levereras september-april är den lägsta lagringstemperaturen -3⁰C.

Olja av vinterkvalitet är mer motståndskraftig mot kalla temperaturer. Om pannan står utomhus på marken bör du byta till vinterkvalitet senast vid frost. Den lägsta lagringstemperaturen för eldningsolja av vinterkvalitet är -29 ⁰C.

Ring och beställ eldningsolja – vi levererar direkt till ditt hem!